Een oase van rust in het hart van de stad. Wonen in een klassiek, iconisch pand, maar wel met het comfort en het afwerkingsniveau van vandaag? Dit appartement heeft het.


Op het hoogtepunt van de Gouden Eeuw laat de rijke Amsterdamse patriciër Cornelis Pauw aan de Haagse Herengracht een ‘nieuw huys’ bouwen. Zijn woning staat op wat we nu nummer 19/19a noemen. Enige jaren na Cornelis Pauw laat Michiel Pauw pal naast zijn familielid een eigen stadspaleis bouwen.
In de loop van de vier eeuwen zijn die oorspronkelijke panden uiterlijk uiteraard veranderd, maar de plattegronden zijn grotendeels gelijk gebleven.
Herengracht nummer 17 en 19 zijn gebouwd en bewoond sinds 1647. Het kreeg zijn huidige gevelaanzicht in 1870. Monumentenzorg Den Haag omschreef Herengracht eens als een ‘pand van algemeen belang voor de gemeente ‘s-Gravenhage wegens zijn schoonheid en zijn architectuurhistorische waarde als uitzonderlijk rijk voorbeeld van het eclecticisme in de architectuur van het derde kwart van de 19de eeuw.’


De Herengracht maakt op dit moment een ware revival door. De woonfuncties komen weer terug, de gracht is door fraaie bestrating en mooie bankjes in oude glorie hersteld.
Vanaf de Herengracht gezien vormen de moderne ministeries een contrasterend decor: eigentijds versus klassiek. Op werkdagen zijn het met name fietsers en wandelaars die zich over de Herengracht bewegen. Op zondagen heerst hier aangename rust.


In 2019 is dit monumentale pand totaal gerenoveerd waarbij alle elementen met historische waarde zijn gedocumenteerd en bewaard. Bijvoorbeeld de beeldbepalende raampartijen met de vele ruitjes bleven intact. Uiteraard wel gemoderniseerd en voorzien van hedendaagse isolatie.
Parkeren is mogelijk in de Muzengarage. De ingang daarvan ligt om de hoek van de Herengracht, aan de Brouwersgracht.


U komt binnen in een imposante hal waarna u de voordeur van nr 17F aantreft.
Entree appartement; hal met garderobe en toegang tot het toilet, bijkeuken met opstelplaats CV ketel. Luxe U-opgestelde witte keuken voorzien van fraai werkblad en inbouw apparatuur (dubbele ovens, inductiekookplaat (Bora) met geïntegreerde afzuigkap, vaatwasser, koelkast, vriezer, quooker en dubbele spoelunit) de open keuken grenst aan de prachtige zit/eetkamer met gas open haard en indrukwekkend hoog plafond (ca. 3,45m). De woonkamer heeft uitzicht over de binnentuin van het Muzenplein. Het zonneterras is te bereiken via dubbele openslaande deuren.


Brede prettig lopende trap naar de ondergelegen verdieping;
centrale hal, werkkamer met openslaande deuren naar de achtertuin.
Ruime slaapkamer met op maat gemaakte kasten. De badkamer beschikt over een inloop douche, brede wastafel in fraai meubel, ligbad en een wc met douche functie. Wasruimte naast de uitgang naar het souterrain en berging. Deur naar algemene gang, de gezamenlijke achtertuin en een extra privé opslagruimte.

Wonen in een klassiek, iconisch pand

Wilt u meer weten of een bezichtiging inplannen?

Klik dan hier!